Standaardapps toch van iPhone te verwijderen

15 juni 2016 | Door redactie

Leuk die Facebook-app op uw iPhone, maar als u geen account heeft op het sociale netwerk zou u de app liever wissen van uw toestel. Lange tijd kon u dit soort standaardapps niet verwijderen van uw iPhone, maar eindelijk is het mogelijk. U moet dan wel even wachten tot u iOS 10 kunt binnenhalen

Het is de ergernis van vele smartphonegebruikers: uw toestel geeft aan dat de opslagruimte bijna vol is, maar juist de apps die u niet zelf heeft gedownload en nooit gebruikt, kunt u niet wissen. Nog even en op de iPhone kunt u dit soort standaardapps wel verwijderen. Vanaf iOS 10 kunt u apps die standaard zijn meegeleverd met het toestel verwijderen. Veel gebruikers ergeren zich er bijvoorbeeld aan dat er een aandelen-app en eentje voor de Apple Watch op de iPhone staan, terwijl zij daar niets aan hebben.

iOS 10  verschijnt in het najaar

In het najaar verschijnt iOS 10 in iTunes. Vanaf dat moment krijgt u meer controle over de apps op uw toestel. Zo kunt u naast het wissen van alle apps ook bepalen welke programma’s u standaard wilt gebruiken. In plaats van de standaardapplicatie voor e-mail kunt u dan bijvoorbeeld instellen dat uw iPhone de Gmail-app gebruikt om berichten te versturen. Op toestellen van concurrent Android is het helaas nog niet mogelijk om vooraf geïnstalleerde apps te wissen.