Tips voor werken met twee schermen

9 augustus 2010 | Door redactie

Werkt u met twee schermen dan bent u vast benieuwd hoe u dit efficiënter kunt inzetten. Een van de vele voordelen is bijvoorbeeld de mogelijkheid om een venster te maximaliseren in een ander scherm, zodat u twee programma’s letterlijk naast elkaar heeft lopen. Maar er zijn ook trucjes die het gebruik van twee schermen nog makkelijker maken.

U kunt bij het gebruik van twee schermen nog wel eens op kleine irritaties stuiten. Bijvoorbeeld als u gebruik wilt maken van de optie ‘Print Screen' terwijl u twee schermen naast elkaar heeft. U krijgt dan namelijk een schermafdruk van twee schermen naast elkaar. Dit is vaak niet wat u wilt. U kunt dit eenvoudig voorkomen: om een Print Screen van één scherm te maken houdt u ‘Alt' ingedrukt terwijl u op de optie ‘Print Screen' op uw toetsenbord drukt. Maar er zijn nog meer handigheden die u met behulp van een programma eenvoudig kunt instellen.

Ultramon

Het programma Ultramon helpt u bij het werken met twee schermen door allerlei handige instellingen te introduceren. Zo kunt u bijvoorbeeld met behulp van Ultramon instellen op welk scherm een programma geopend moet worden. Ook kunt u uw taakbalk spreiden over de twee schermen. Normaal gesproken kan dat niet en stopt de taakbalk op uw eerste scherm. Met deze tool wordt het geopende venster op de taakbalk van het beeldscherm getoond waarin deze actief is. U kunt ook uw taakbalk spiegelen. Uw gehele taakbalk is dan ook in het andere scherm zichtbaar. Met Ultramon krijgt daarnaast ieder venster een extra knop waarmee u het heel eenvoudig naar het andere scherm kunt verplaatsen.

Heeft u nog meer tips waar andere pc-gebruikers die werken met twee schermen iets aan kunnen hebben, meld deze dan hieronder door op dit artikel te reageren.