Subsidieregeling TSE is vanaf 3 juli aan te vragen

23 juni 2023 | Door redactie

De subsidieregeling Topsector Energie (TSE) kunnen ondernemingen vanaf 3 juli a.s. aanvragen. Deze subsidie moet de ontwikkeling van kleine innovaties voor de verduurzaming van gebouwen en huizen door deze ondernemingen stimuleren.

Ondernemingen en kennisinstellingen kunnen een grote rol spelen op het gebied van duurzaamheid. Door innovaties kunnen zij bewoners en eigenaren helpen met hun ideeën om gebouwen en woningen duurzamer te maken en daarvoor subsidie krijgen. Maar omdat de subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) alleen voor grotere projecten ruimte bood was voor veel kleinere innovaties geen subsidie meer. Daarom is de  subsidieregeling TSE opgezet. Hierdoor vallen kleinschalige, kortlopende innovatieprojecten niet meer buiten de boot.
Ondernemingen en kennisinstellingen komen voor deze subsidie in aanmerking als het innovatieve duurzaamheidsidee voor een gebouw binnen drie jaar tot een eerste gebruik in Nederland leidt.

Subsidie aanvragen tot en met 5 september

Ondernemingen of kennisinstellingen die bewoners en gebouweigenaren de helpende hand bieden, kunnen vanaf 3 juli tot en met 5 september subsidie aanvragen bij de RVO. Zij kunnen per project maximaal € 500.000 subsidie krijgen.