Gratis app checkt echtheid van het eurobiljet

18 augustus 2016 | Door redactie

Uit recente cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat er in de eerste helft van 2016, ten opzichte van dezelfde periode in 2015, minder valse bankbiljetten onderschept zijn. Om te voorkomen dat organisaties vals geld niet herkennen, biedt DNB een gratis app aan.

Het totaal aantal valse eurobiljetten dat in de eerste helft van 2016 is onderschept, is 26.000. Uit het onderstaande diagram blijkt dat dit aantal lager ligt dan het aantal valse eurobiljetten dat in dezelfde periode in 2015 onderschept is, namelijk 37.000. De coupures waarvan zowel in Nederland als wereldwijd de meeste vervalsingen zijn gemaakt, zijn de bankbiljetten van twintig en vijftig euro.

Gratis app voor Android en Iphone

Als de administrateur van uw organisatie wil controleren of een eurobiljet echt is, kan er onder andere gebruik gemaakt worden van de eurobiljetapp. Deze app is gratis te downloaden voor Android en Iphone en herkent alleen alle valse eurobiljetten die tot en met 13 oktober 2015 onderschept zijn. De app dus niet helemaal up-to-date.

valse eurobiljetten.JPG