Wordpress biedt dit jaar nog .blog-domein aan

13 mei 2016 | Door redactie

Houdt uw organisatie een zakelijke blog bij, dan kan een nieuwe zet van Wordpress heel interessant zijn. Wordpress zet namelijk het .blog-domein in de verkoop. Organisaties die een website op de domeinnaam .blog willen laten eindigen in plaats van .nl of .com kunnen later dit jaar terecht bij Wordpress.

Het .blog-domein is voor veel organisaties interessant. Dit domein is in handen van Wordpress. Nog voor het einde van het jaar opent Wordpress de verkoop. Een datum wordt nog bekend gemaakt, net als de prijzen. Wel is al bekendgemaakt dat de tarieven in de buurt zullen liggen van die van vergelijkbare domein-extensies. Uw organisatie kan de domeinnamen straks kopen op Wordpress.com, maar ook via partners van het blogplatform.

.blog goed voor vindbaarheid in Google

Organisaties die het .blog-domein kopen, zijn niet verplicht om daar een Wordpress-blog op te plaatsen. Het staat hen vrij om ieder soort website te bouwen, hoewel een blog wel het meest voor de hand ligt. Overigens is een pluspunt van generieke domeinnamen (tool) zoals .blog dat ze uw vindbaarheid in Google verbeteren. Als u geïnteresseerd bent, kunt u zich inschrijven voor een speciale nieuwsbrief van Wordpress