Hang labels aan uw connecties op LinkedIn

10 maart 2014 | Door redactie

Het nadeel van een groot netwerk op LinkedIn is dat uw lijst met connecties er onoverzichtelijk uitziet. Labels helpen u om orde in deze wirwar van connecties aan te brengen. Met labels kunt u namelijk uw LinkedIn-connecties in categorieën indelen. Het is een klus, maar daar krijgt u ook wat voor terug.

Het is tijd om uw LinkedIn-connecties overzichtelijker weer te geven. Log eens in op LinkedIn en ga naar uw connecties. Aan de linkerkant van het scherm ziet u nu Labels staan. U ziet bijvoorbeeld het label ‘studiegenoten’ of ‘collega’s’ staan met daarachter het aantal LinkedIn-connecties dat aan dit label hangt. U wist het misschien nog niet, maar u kunt deze labels bewerken en zelfs nieuwe categorieën aanmaken. Als u naast Labels op Beheren klikt, kunt u nieuwe labels toevoegen.                                                                                     

Het juiste label kiezen

Een label aan uw LinkedIn-connecties hangen, is wat bewerkelijker. Om iemand een label toe te wijzen, klikt u in de lijst met connecties op de juiste persoon. Aan de rechterkant van uw scherm verschijnen allerlei gegevens over deze persoon. Door Labels bewerken aan te klikken, kunt u een label aanpassen of verwijderen. Als iedereen in de goede categorie is geplaatst, kunt u afzonderlijke groepen een bericht verzenden door op het juiste label te klikken en aan de rechterkant van uw scherm Bericht verzenden te selecteren.