De borrel gewoon overslaan

22 november 2023 | Door redactie

De feestdagen brengen veel gezelligheid met zich mee in de vorm van bijeenkomsten, borrels en uitstapjes. Maar niet iedereen zit daar op te wachten. Het is ook mogelijk om ze met een gerust hart over te slaan. Borrelen is dan wel ideaal om te netwerken, maar dat kan ook op andere manieren.

Borrelen is een mooie gelegenheid om werknemers en relaties beter te leren kennen en om nieuwe contacten op te doen. Na een drukke en lange werkweek is het echter niet verwonderlijk dat er werknemers zijn die liever direct naar huis gaan in plaats van naar de borrel. De feestdagen brengen doorgaans de nodige borrels en recepties met zich mee waardoor het nieuwtje er na verloop van tijd wel af is. Het is geen enkel probleem om een netwerkborrel over te slaan; er zijn allerlei andere manieren om contacten te onderhouden.

In beeld blijven zonder te borrelen

Er zijn een aantal dingen te doen om te voorkomen dat u compleet naar de achtergrond verdwijnt, omdat u niet aanwezig bent bij alle borrels:

  • Spreek een-op-een met werknemers of relaties af. Ga bijvoorbeeld lunchen of een kopje koffie drinken.
  • Zorg dat het eigen werk altijd van goede kwaliteit is. Op den duur weten anderen u altijd te vinden.
  • Zorg voor een open houding, maak met iedereen contact, praat veel met werknemers en relaties en probeer attent te zijn om zo tijdens het werk een band met anderen op te bouwen.
  • Kennismaken met een bepaald persoon? Vraag dan aan iemand binnen het eigen netwerk om een introductie. Dat gaat altijd makkelijker dan er zelf op af moeten stappen en voorstellen.
  • Gebruik LinkedIn om te netwerken (e-learning) en relaties te onderhouden.