Houd taart met foute e-nummers buiten de deur

14 januari 2016 | Door redactie

Een verjaardag, de lancering van een nieuwe website, de organisatie breidt uit; er zijn genoeg redenen om een taart te bestellen voor uw collega’s. Maar pas op waar u koopt! Veel taarten bevatten schadelijke e-nummers of zijn door gebruik van varkensgelatine niet geschikt voor islamitische collega’s.

Ook bij u op kantoor wordt wel eens iets gevierd met taart. En een taart met een foto van het bedrijfslogo kan een leuk gebaar zijn naar een zakenrelatie. Raadpleeg wel eerst de ingrediëntenlijst voordat u zo’n taart bestelt. De fototaarten van veel bekende ketens bevatten namelijk ongezonde e-nummers. Stichting Foodwatch waarschuwt al jaren voor fototaarten die bepaalde e-nummers bevatten. Zo kan de kleurstof E132 huiduitslag, jeuk, hoge bloeddruk, lage bloeddruk en hartritmestoornissen veroorzaken.

Ingrediënten taart op de website te vinden

Wees extra voorzichtig als islamitische collega’s van de taart moeten eten. U wil natuurlijk rekening houden met hun geloof. Varkensgelatine kan namelijk ook een van de ingrediënten zijn. Controleer dus van tevoren of de taart die u op het oog heeft varkensgelatine bevat om vervelende situaties te voorkomen. Die informatie is meestal op de website te vinden. Is dat niet het geval, dan kunt u in de winkel om de informatiemap vragen of er een telefoontje aan wagen.