Wat voert een dichtgeklapte laptop uit?

15 mei 2015 | Door redactie

Heeft u de laptop even niet nodig, dan klapt u het apparaat dicht. De laptop schakelt dan niet volledig uit, maar voert op de achtergrond nog van alles uit. Via de instellingen van Windows kunt u zelf bepalen wat het apparaat doet op het moment dat u het even dichtklapt.

Wat gebeurt er als u uw laptop dichtklapt? Misschien sluiten de programma’s automatisch af, of gaat de laptop tijdelijk in de slaapstand. U kunt zelf instellen wat de computer doet als u die dichtklapt. Er zijn meerdere opties waar u uit kunt kiezen. Een laptop dichtklappen kan betekenen dat u het apparaat afsluit, maar u kunt ook regelen dat het apparaat op de energiebesparende modus overschakelt. Als u dat instelt, gaat hij in de sluimer- of de slaapstand. U kunt ook instellen dat er helemaal niets gebeurt. Als u de laptop dan weer opent, is er geen enkele actie uitgevoerd.

Sluimer- of slaapstand bij dichtklappen

Deze instellingen kunt u regelen via Energiebeheer. Dat doet u door de volgende stappen uit te voeren:

  • Ga via Start in Windows 7 naar het Configuratiescherm en dan naar Energiebeheer;
  • Op de pagina Selecteer een energiebeheerschema klikt u op Het gedrag van het sluiten van het deksel bepalen;
  • Op de pagina Aan/uit-knoppen bepalen en wachtwoordbeveiliging inschakelen kunt u aangeven welke actie u wilt laten uitvoeren als u het deksel van de laptop sluit.
  • Wilt u de accu sparen, selecteer dan Slaapstand. U kunt dan ook snel weer verder met uw werk als u de laptop weer openklapt.
  • Kies wijzigingen opslaan om de instellingen te bewaren.