Controleer altijd zelf BHV op evenementen

30 juli 2015 | Door redactie

Houdt uw organisatie evenementen, in of buiten het eigen pand, dan is het zaak dat u zelf controleert hoe het met de BHV is geregeld. Ook als een externe partij het evenement verzorgt, blijft de BHV uw verantwoordelijkheid.

Ook tijdens een evenement kan zich een calamiteit voordoen. Toch vergeten organisatoren nog wel eens om de BHV te regelen. Gebeurt er dan iets dan kunt u dat niet afschuiven op derden. De werkgever is altijd verantwoordelijk en moet ervoor zorgen dat er voldoende  bedrijfshulpverleners beschikbaar zijn om ehbo te verlenen en bezoekers in veiligheid te brengen. Maar wie is daarvoor verantwoordelijk als uw evenement op een externe locatie plaatsvindt? Meestal zijn er BHV’ers via de verhuurder van de locatie aanwezig, maar u moet dit wel checken. Leg de beschikbaarheid van BHV vast in het contract.

Evenement in eigen pand niet veiliger

Een evenement in eigen pand is niet per se veiliger. Zeker als er gasten komen die niet bekend zijn met uw bedrijfspand (klanten, familie van werknemers), is er toch een groter risico als er brand uitbreekt of zich een andere calamiteit voordoet. Ook als het evenement  buiten kantooruren plaatsvindt, doet u er goed aan om voor een of meer BHV’ers te zorgen. Denk bij de aankleding aan de arboregels en plaats geen geïmproviseerde garderobe voor een nooduitgang. Zorg eventueel dat u op een vroeg moment betrokken wordt bij de organisatie.