Per 1 juni controlevragen BelastingTelefoon

20 mei 2015 | Door redactie

Privacygevoelige informatie is tegenwoordig steeds gemakkelijker te achterhalen. Ook de informatie die de Belastingdienst via de BelastingTelefoon verstrekt, is privacygevoelig en daardoor interessant voor criminelen. Om ervoor te zorgen dat de fiscus de informatie aan de juiste persoon verstrekt, stellen de medewerkers van de BelastingTelefoon per 1 juni 2015 extra controlevragen.

Als uw onderneming de belastingaangifte via een intermediair regelt, kan uw intermediair contact opnemen met de Helpdesk Intermediairs. Om hier gebruik van te maken heeft uw intermediair een zogenoemd beconnummer nodig. Per 1 juni krijgt uw intermediair daarnaast één of meer specifieke vragen over u als klant. De Belastingdienst kan bijvoorbeeld vragen naar het bedrag van de aanslag of de datum van de laatste aangifte.

Houd uw gebruikersnaam bij de hand

Het nieuwe systeem heeft ook gevolgen voor ondernemers. Neemt u namens uw onderneming contact op met de BelastingTelefoon, dan moet u straks de laatste drie cijfers van uw gebruikersnaam voor het inloggen op het beveiligde gedeelte van de website van de Belastingdienst kunnen opgeven. U heeft die gebruikersnaam nodig om in te loggen op ‘Inloggen voor ondernemers’ en om de digitale aangifte te verzorgen. Heeft u geen gebruikersnaam of wachtwoord meer, dan kunt u die achterhalen door in het inlogscherm te kiezen voor ‘Gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten?’. 

Dringende vragen over communicatie met de Belastingdienst?

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de communicatie met de Belastingdienst, dan kunt u deze als Premium-abonnee ook gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!