Financiële doelen niet gehaald door beperkte IT-kennis

13 november 2023 | Door redactie

Wereldwijd heeft 98% van de organisaties te maken met een tekort aan IT-vaardigheden. Daardoor lopen digitale transformatieprojecten gemiddeld vijf maanden vertraging op. Een derde van de organisaties meldt ook dat hun financiële doelstellingen hierdoor niet worden gehaald. Dit blijkt uit recent onderzoek op het gebied van cloudoplossingen.

In het ‘Cloud Skills Gap rapport’ van SoftwareOne Holding AG, leverancier van software en cloudoplossingen (infographic), is te lezen dat 33% van de organisaties hun financiële doelstellingen niet haalt door gebrek aan IT-expertise. In het onderzoek, waar 500 beleidsmakers op het gebied van IT uit het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Noord-Amerika en Australië aan deelnamen, staat centraal hoe het tekort aan cloudvaardigheden van invloed is op IT-teams en hoe zij van plan zijn dit het komende jaar op te lossen. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat bijna alle IT-besluitvormers (98%) vinden dat hun team negatieve gevolgen ondervond door het tekort aan cloudvaardigheden.

Moeite met beveiliging en compliance

De onderzoeksresultaten geven ook aan dat het merendeel (62%) van mening is dat de werkdruk het afgelopen jaar is toegenomen. Van de respondenten gaf ook 43% aan dat hun organisatie moeite had om op de hoogte te blijven van beveiliging (toolbox) en compliance. Daarnaast had 41% problemen met de prestaties en uitval van applicaties en miste 38% kritieke prestatie-indicatoren (KPI's) voor het leveren van innovaties aan hun organisatie.

Investeren in cloud managed services

Hoewel er nog grote stappen moeten worden gezet, zijn de IT-besluitvormers positief over de toekomst. Van de respondenten geeft 87% aan te geloven dat het gebrek aan cloudvaardigheden de komende vijf jaar zal worden opgelost. Bijna alle respondenten (93%) geven ook aan dat investeren in cloud managed services een prioriteit is voor het komende jaar.