Wat houdt salarisadministrateurs in 2016 bezig?

25 april 2016 | Door redactie

Hoe is het gesteld met het salarisvak? Het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA) heeft een onafhankelijk onderzoek naar de functie van de payrollprofessional in het leven geroepen dat antwoord op moet geven op deze en andere vragen over de salarisadministratie.

De rol van de salarisadministrateur verschuift steeds verder van een uitvoerende taak naar een adviserende. Veel administratieve klussen zijn immers geautomatiseerd, zodat er nog maar weinig handjes nodig zijn voor de uitvoering ervan. Aan de andere kant verandert de fiscale en arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving rondom de salarisadministratie razendsnel. Werkgevers hebben de salarisadministrateur dan ook keihard nodig om hierbij het overzicht te houden.

Inzicht vergroten met trendonderzoek salarisprofessionals

NIRPA wil het vakgebied van de payrollprofessional meer erkenning en herkenning geven. Het nieuwe trendonderzoek salarisprofessionals is één van de manieren om het inzicht te vergroten. Het moet informatie opleveren over de ontwikkelingen binnen het vakgebied en de functie van de payrollprofessional en over de kennis en vaardigheden van de doelgroep. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Berenschot en Performa.

Voor iedereen in het salarisvak

Iedereen die werkzaam is in het salarisvak kan het onderzoek invullen. Dit gebeurt anoniem, en de ingevulde gegevens worden uitsluitend voor het onderzoek gebruikt. Aan het eind van het onderzoek kunnen respondenten aangeven dat ze te zijner tijd het onderzoeksrapport willen ontvangen.