Aangifte tegen oud-voorzitter OR politie

13 oktober 2016 | Door redactie

De korpschef van de politie heeft aangifte gedaan tegen de oud-voorzitter van de centrale ondernemingsraad. Bij het uitgeven van het budget van de centrale ondernemingsraad zou de COR-voorzitter de wet hebben overtreden.

Uit een oriënterend onderzoek van de interne afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten is het vermoeden gerezen dat de oud-voorzitter van de COR zich bij het besteden van het budget schuldig maakte aan strafbare feiten. Hij trad al in juni af vanwege de omstreden uitgaven. Ook is er aangifte gedaan tegen een ondernemer die diensten leverde aan de COR. Dit onderzoek bevindt zich in afrondende fase, het interne onderzoek tegen de oud-voorzitter en een andere werknemer zijn nog in volle gang.

OR heeft recht op budget dat redelijkerwijs nodig is

De COR van de politie – met een jaarlijks budget van € 1.6 miljoen – gaf jaarlijks tienduizenden euro’s uit aan feesten, etentjes en reizen. De oud-voorzitter huurde een imagoadviseur in en kocht kleding van het budget. Daarnaast ontvingen de dertien COR-leden ruim twee jaar lang een dubbele toelage voor hun medezeggenschapswerk. Een OR heeft volgens de WOR recht op het budget dat redelijkerwijs nodig is.