Kan een manager eisen dat collega's tijdens een video-overleg in beeld komen?

27 december 2021

Sommige collega’s willen niet in beeld tijdens een video-overleg en doen dan alleen via conference call mee. Kan een manager eisen dat ze in beeld komen?

‘Eisen’ is wel een zwaar woord, want de reden dat iemand niet in beeld wil komen, kan heel serieus zijn. Denk aan computerangst of andere psychische problemen. Er zijn verschillende trainingen te vinden over succesvol online communiceren met video. Aan de hand daarvan, maar ook door gezond verstand en via gesprekken met de betrokkene op basis van gelijkwaardigheid, kunt u wellicht de precieze oorzaak voor de weerstand tegen videovergaderen achterhalen.

Ingang voor het gesprek

De ingang voor zo’n gesprek (of zelfs onderzoek) zou kunnen zijn dat de coronacrisis iedereen in meer of mindere mate heeft getroffen, en dat men momenteel moet samenwerken met de middelen die voorhanden zijn. Die vlieger gaat echter helaas niet meer helemaal op als straks alle maatregelen verdwijnen, en thuiswerken en videovergaderen toch gedeeltelijk blijvertjes blijken te zijn.

Gewichtige reden

Als er een gewichtige reden is dat de betrokkene in beeld moet verschijnen – bijvoorbeeld omdat het voor het werk of de functie noodzakelijk is – kan een leidinggevende dat wel opdragen te doen. Dat is nu eenmaal binnen de hiërarchische verhouding werkgever-werknemer mogelijk. Maar: de manager zal dan wel een goede reden moeten aandragen die verdergaat dan alleen ‘de representativiteit’.