Vakantiedagentoeslag zit soms LIV in de weg

18 januari 2017 | Door redactie

Als de werkgever met een vakantiedagentoeslag voor oproepkrachten werkt, hoeft hij de vakantie-uren niet op te nemen in de aangifte. De werkgever loopt dan wel mogelijk het lage-inkomensvoordeel (LIV) mis.

Het niet opnemen van de vakantie-uren kan nadelige gevolgen hebben voor het lage-inkomensvoordeel dat sinds dit jaar geldt. Het LIV is namelijk pas van toepassing na 1.248 verloonde uren per kalenderjaar. Als de werkgever met een vakantiedagentoeslag werkt, komen er voor de oproepkrachten geen vakantie-uren terug in de aangifte. Het aantal uren is dan lager en kan daardoor misschien net onder die grens van 1.248 uren uitkomen. De werkgever loopt dan het lage-inkomensvoordeel mis. Door de vakantiedagentoeslag wordt het uurloon hoger. Dit kan invloed hebben op de hoogte van het LIV of, waardoor het in zijn geheel kan vervallen. Lees voor meer informatie het nieuwsartikel 'Wat zijn 'verloonde uren' voor de loonaangifte?'.

Stel uw LIV-vragen aan de adviesdesk

Op Rendement.nl vindt u veel informatie over het LIV:

Mochten bovenstaande links uw vraag over het LIV niet beantwoorden, stel dan uw vraag aan één van onze adviseurs. Zo zal Gert-Jan Bodegraven van Visser & Visser uw vraag binnen vijf werkdagen beantwoorden.

In deze editie van 'Adviseur over' staat een vraag uit de adviesdesk centraal, waarvan het antwoord is beoordeeld met vijf van de vijf sterren. Heeft u een vraag over hetzelfde onderwerp, dan kunt u die stellen aan de adviseur hieronder. 

Adviseur over - Gert-Jan Bodegraven