Welke trends zijn er te zien in het salarisvak?

26 mei 2017 | Door redactie

Waar houden salarisadministrateurs zich in 2017 mee bezig en verschilt dat van 2016? Het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA) houdt voor het tweede jaar op rij een onafhankelijk onderzoek naar de functie van de payrollprofessional dat antwoord op moet geven op deze en andere vragen over de salarisadministratie.

Salarisadministrateurs houden zich steeds minder bezig met uitvoering en steeds meer met advies. Dat komt door de automatisering in hun vakgebied. Tegelijkertijd veranderen de fiscale en arbeidsrechtelijke wetten en regels rond de salarisadministratie continu. Voor werkgevers is de salarisadministrateur dan ook onmisbaar.

Trendonderzoek salarisprofessionals voor erkenning

De bedoeling van het NIRPA is om het vakgebied van de payrollprofessional meer erkenning en herkenning te geven. Het trendonderzoek salarisprofessionals is één van de manieren om het inzicht te vergroten. Dit onderzoek levert informatie op over de ontwikkelingen binnen het vakgebied en de functie van de payrollprofessional en over de kennis en vaardigheden van de doelgroep. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Berenschot en Performa.

Voor iedereen in het salarisvak

Iedereen die werkzaam is in het salarisvak kan het onderzoek invullen. Dit gebeurt volledig anoniem en de ingevulde gegevens worden uitsluitend voor het onderzoek gebruikt. Aan het eind van het onderzoek kunnen respondenten aangeven dat ze te zijner tijd het onderzoeksrapport willen ontvangen.