Digitale werkplaats Google poetst online kennis op

22 juni 2017 | Door redactie

Heel even was het mogelijk om de online vaardigheden op te krikken bij de Digitale Werkplaats van Google in Groningen. Wie zijn kans gemist heeft of niet naar het noorden af wilde reizen, kan terecht op de website van de Digitale Werkplaats voor een gratis op maat gemaakt lesplan. Handig voor organisaties die willen groeien of werknemers die hun positie op de arbeidsmarkt willen verbeteren.

Digitale kennis is een waardevol goed voor veel werknemers. Mailings, het vergroten van de naamsbekendheid, bedrijfsvideo’s; allemaal zaken waarbij online vaardigheden belangrijk zijn. Google heeft het op zich genomen om het bedrijfsleven gratis op te leiden op het gebied van online vaardigheden. De Digitale Werkplaats was in juni twee dagen fysiek te bezoeken in Groningen, maar de lesbibliotheek van Google is online 365 dagen per jaar beschikbaar.

Tastbaar bewijs digitale kennis

Wie zich aanmeldt bij de Digitale Werkplaats begint met doelen stellen, waarna een lesplan op maat wordt gekozen. Doelen kunnen bijvoorbeeld zijn ‘de online zichtbaarheid van de organisatie vergroten’ of ‘effectiever communiceren via e-mail’. De lesbibliotheek bestaat uit 23 onderwerpen, waarin cursisten zich via videotrainingen kunnen ontwikkelen. Na afronding van de lessen krijgt de cursist een certificaat. Dit certificaat is helaas niet erkend door een universiteit of een opleidingsinstituut. De waarde van de online cursus moet dus vooral worden gezocht in tastbaar bewijs van de digitale kennis op het cv of toepassing van de kennis om de online positie van de organisatie te verbeteren.