Weet u al welke scholing uw OR gaat volgen?

19 januari 2016 | Door redactie

Het nieuwe jaar is net begonnen en dat is een goed moment om te bepalen welke scholing uw ondernemingsraad in 2016 wilt volgen. Wat voor onderwerpen staan er op de agenda en welke trainingen passen daarbij? Wilt u een gecertificeerd trainingsinstituut in de arm nemen, dan kunt u bij SCOOR terecht. SCOOR heeft een special uitgebracht waarin u meer leest over het SCOOR-certificaat.

De ondernemingsraad vindt in de special ‘Voor waardevolle medezeggenschap’ (pdf) van SCOOR (Stichting Certificering Opleiding Ondernemingsraden) meer informatie over het SCOOR-certificaat. Twee trainingsbureaus en twee voorzitters van een OR vertellen wat zij aan het certificaat hebben gehad. Ook vindt u meer informatie over de beoordeling bij het toekennen van een certificaat.

Scholingwensen van uw OR

Uw OR heeft op basis van artikel 18 en artikel 22 van de Wet op de ondernemingsraden (WOR) recht op scholing. In de special (pdf) van de Sociaal-Economische Raad vindt u meer informatie over scholing. Om te bepalen welke trainingen nuttig zijn om te volgen, kijkt u naar de wensen van uw OR en welke onderwerpen er in uw organisatie aan bod zullen komen in 2016. Wilt u zeker zijn dat de kwaliteit van de trainers of trainingsinstituten in orde is, dan kunt u kijken in het register van MZ-opleiders en in het SCOOR-register.

OR-trainers en opleidingsbureaus vinden

Bij het register van MZ-opleiders vindt u individuele OR-trainers. Zij voldoen aan de kwaliteitscriteria die de Beroepsvereniging voor Medezeggenschapsprofessionals (BVMP) en de Branchevereniging Medezeggenschap (BVMZ) hebben opgesteld. Bij SCOOR  vindt u een overzicht van gecertificeerde opleidingsbureaus die OR-trainingen aanbieden; het zijn er nu tien. Trainers en opleidingsinstituten zijn niet verplicht om zich te certificeren; het is op vrijwillige basis, maar wel tegen betaling.