Facebook at Work: betere samenwerking

17 februari 2016 | Door redactie

Facebook test al geruime tijd een nieuw zakelijk platform: Facebook at Work. Eigenlijk het oude vertrouwde vriendennetwerk, maar dan voor medewerkers in organisaties. In Nederland is het ANP de eerste die dit in gebruik gaat nemen. Het verwacht dat de hoeveelheid interne e-mail hierdoor zal afnemen.

Facebook at Work is de nieuwe zakelijke versie van Facebook en kunt u afzonderlijk gebruiken, bijvoorbeeld als besloten communicatieplatform waar medewerkers kennis kunnen delen. Het gaat nog om een pilotomgeving die nu wereldwijd wordt uitgeprobeerd door driehonderd organisaties. Het platform is bedoeld om werknemers eenvoudiger en efficiënter online te laten samenwerken. Facebook at Work is nog steeds in ontwikkeling. Organisaties kunnen het gaan gebruiken in plaats van hun traditionele intranet.

Werknemers zijn al bekend met Facebook

Het gebruik van Facebook at Work zou zo makkelijk zijn doordat de meeste  werknemers er al mee bekend zijn; ze zijn immers vaak al privé actief op Facebook. De tijdlijn ziet er vertrouwd uit en veel functionaliteiten zijn hetzelfde als die van de particuliere Facebook;  werknemers kunnen berichten posten, maar ook nieuws en video's. Verder kunnen ze groepen en evenementen aanmaken, bijvoorbeeld voor projecten en voor werkgroepen of afdelingen. De verwachting is ook dat het interne e-mailverkeer zal afnemen. In Nederland is het ANP de eerste organisatie die met het zakelijke platform gaat werken.