Geef het wifi-signaal een boost!

23 februari 2017 | Door redactie

Op kantoor maken verschillende apparaten én medewerkers gebruik van wifi. Het is dan ook niet vreemd dat de (download)snelheid van het draadloze netwerk soms wat te wensen overlaat. Met deze drie tips krijgt het wifi-signaal een boost.

Om te beginnen: op sommige routers zijn standaard stroombesparende maatregelen ingesteld. Het is natuurlijk fijn voor milieu (tool) en portemonnee dat deze instellingen er zijn, maar voor de wifi-snelheid is het niet bevorderlijk. Als een organisatie snelheid (bijvoorbeeld vanwege dataoverdracht) verkiest boven eerdergenoemde motieven, is het verstandig om de stroombesparende maatregelen uit te zetten. Deze staan meestal in het configuratiemenu van de router onder de naam ‘stroombesparing’ of ‘eco mode’.

Optimale plek voor router berekenen

Daarnaast kent Moeder Natuur bepaalde wetten. Wifi-signalen weten bijvoorbeeld moeilijk hun weg te vinden door water en metaal. Zet dus liever geen radiatoren, plantenbakken, aluminium meubels en elektra naast of in de buurt van de router. Glanzende oppervlakken reflecteren daarnaast wifi-signalen, eveneens met verlies van snelheid tot gevolg. Om het bereik van het wifi-signaal te testen, zijn er verschillende tools beschikbaar (zoals Netspot en Heatmapper) die de optimale plek voor de router berekenen. En mocht dit allemaal niet baten, dan zijn er altijd nog draadloze wifi-versterkers verkrijgbaar om het signaal wat extra power te geven.