PostNL verhoogt in 2022 prijzen voor sommige poststukken

28 oktober 2021 | Door redactie

Door de dalende volumes ziet PostNL zich de laatste jaren genoodzaakt om het versturen van post duurder te maken. Ook voor 2022 staan er prijsverhogingen op de rol, maar niet voor alle soorten poststukken.

De zakelijke tarieven voor post in binnen- en buitenland stijgen per 1 januari 2022. Organisaties die post versturen met behulp van een frankeermachine blijven wel € 0,90 per verzonden stuk betalen. Binnen Nederland blijft ook het verzenden van een standaard pakket € 7,25 kosten. Door het pakket zelf online ‘voor te bereiden’, gaat er nog € 0,50 van de stuksprijs af. Voor pakketten naar het buitenland geldt volgend jaar nog steeds een coronatoeslag, maar die gaat omlaag. PostNL heeft in een brochure op een rij gezet (pdf) met welke tarieven organisaties en consumenten in 2022 rekening moeten houden.

Prijs postzegel blijft gelijk

Een postzegel kost volgend jaar € 0,96, hetzelfde als dit jaar. Een postzegel voor internationale verzending blijft € 1,55. De afgelopen jaren was er door de dalende postvolumes jaarlijks sprake van prijsverhogingen van de postzegels. In de coronacrisis zijn echter veel mensen weer ouderwets in de pen gekropen. Ook de overname van concurrent Sandd heeft positief bijgedragen aan het bedrijfsresultaat. PostNL kan de postzegelprijs daarom voor volgend jaar gelijk houden. De postverzorger verwacht wel dat de postvolumes in 2023 weer als vanouds zullen dalen.

Bijlagen bij dit bericht