Handboek Loonheffingen oktober 2017 met register online

3 oktober 2017 | Door redactie

Elk kwartaal publiceert de Belastingdienst een nieuwe pdf van het Handboek Loonheffingen. De versie van oktober 2017 staat inmiddels online. Hierin is vooral de informatie over het lage-inkomensvoordeel en de auto van de zaak aangevuld.

In het Handboek Loonheffingen 2017 is versiebeheer opgenomen, waardoor u in één oogopslag kunt zien wat er is gewijzigd per 1 oktober 2017. Ten opzichte van de vorige pdf-versie staat er in het meest recente Handboek Loonheffingen 2017 meer informatie over het lage-inkomensvoordeel (LIV). Zo zijn de uurloongrenzen voor 2017 toegevoegd en zijn verloonde uren (tools) toegelicht.

60-maandenregel voor auto van de zaak

Naast de informatie over het LIV heeft de Belastingdienst ook veel informatie toegevoegd en gewijzigd in paragraaf 21.3.5. Die gaat over de 60-maandenregel voor de bijtelling voor de auto van de zaak. De einddatum van de regeling – 31 december 2016 – is toegevoegd en de overgangsregeling is verduidelijkt.

Alfabetisch trefwoordenregister voor snel zoeken

Rendement heeft aan de nieuwe pdf ook weer een alfabetisch trefwoordenregister toegevoegd. U kunt de nieuwe versie nu downloaden.