Gezonde voornemens van werknemers ondersteunen

2 januari 2024 | Door redactie

Als werknemers een gezond leven leiden, zullen zij minder vaak verzuimen en minder zorg nodig hebben. Helaas houden veel werknemers hun goede voornemens niet vol. De werkgever kan hier echter een belangrijke rol in spelen.

Aan het begin van het nieuwe jaar beginnen veel werknemers met hun goede voornemens. Beter eten en meer sporten zijn daarvan de populairste. Goede voornemers hebben niet alleen voor de werknemer zelf veel voordelen, maar ook voor de werkgever. Als een werknemer meer gaat sporten en gezonder gaat eten, zal hij immers een gezonder leven gaan leiden. Dit zorgt ervoor dat hij gelukkiger is en minder verzuimt.

Een gezonde leefstijl stimuleren

Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat werknemers hun goede voornemens lang volhouden. Hieronder volgen een aantal manieren waarop werkgevers hun werknemers kunnen helpen. Allereerst helpt het om werknemers de juiste tools te bieden. Om te voorkomen dat werknemers geen tijd hebben om te gaan sporten, kunnen werkgevers flexibele werktijden hanteren die werknemers de tijd en de ruimte geven voor zogenoemde ‘selfcare’. Ook kunnen werkgevers ervoor kiezen om de fitness van werknemers te verzorgen. Daarnaast kunnen werkgevers een gezonde lunch aanbieden aan hun werknemers.

Samen sporten zorgt voor motivatie

Wat werknemers ook kan stimuleren om hun gezondere leefstijl vol te houden, is het aanstellen van een rolmodel om het gedrag van werknemers positief te beïnvloeden. Een werknemer met een passie voor gezond leven kan die passie overbrengen op zijn collega’s. Stimuleer werknemers ook om samen te sporten. Veel werknemers zijn namelijk veel gemotiveerder om te sporten als zij dit met één of meer collega’s doen.

Laat werknemers hun voorkeursactiviteit kiezen

Ten slotte is het belangrijk om niet één vaste bijdrage te leveren als werkgever. Investeer in individuele voorkeuren en behoeftes van werknemers. Als een werkgever verschillende activiteiten aanbiedt, kunnen werknemers een activiteit kiezen die hun voorkeur heeft.

Bijlagen bij dit bericht