Hybride werken: meer productiviteit, als IT meewerkt

7 juli 2022 | Door redactie

Thuiswerken is een blijvertje en veel organisaties zijn overgestapt op hybride werken. Hybride werken heeft voordelen, als de digitale werknemerservaring optimaal is.

Technologische ontwikkelingen zijn onmisbaar om hybride werken te verbeteren (artikel). Uit onderzoek van automatiseringsplatform Ivanti onder 10.000 medewerkers op kantoor, IT-professionals en managers wereldwijd blijkt dat technologie de dagelijkse ervaring van werknemers beïnvloedt. In Nederland vindt 60% van de respondenten dat de digitale werkervaring hierbij een belangrijke positieve invloed kan hebben. Ook al zijn er steeds meer innovatieve technologieën beschikbaar voor hybride werknemers (artikel), toch worstelen veel organisaties met het invoeren ervan. 48% van de Nederlandse respondenten meent dat ze productiever zouden zijn als ze betere technologie, zoals goed werkend software, tot hun beschikking hebben. 52% van de Nederlandse medewerkers heeft zelf geïnvesteerd in betere technologie om productiever te kunnen werken.

Werknemerstevredenheid belangrijk voor managers

Uit het onderzoek blijkt ook dat voor managers in Nederland beveiliging, de hoogste prioriteit (42%) heeft met daaropvolgend de productiviteit van werknemers (38%). 28% van de managers vindt de werkcultuur belangrijk, net als de tevredenheid van werknemers (34%). Voor 28% van de managers heeft winstgevendheid een hogere prioriteit. Daarmee staan de werknemerservaring en winstgevendheid gelijk, al wordt de productiviteit nog steeds als veel belangrijker gezien. Verbetering van de werknemerservaring (tool) heeft een positieve invloed op zowel de werknemerstevredenheid als de productiviteit van medewerkers.

Bijlagen bij dit bericht