Zo is de loonadministratie helemaal klaar voor 2020

25 november 2019 | Door redactie

Het einde van het jaar en het begin van het nieuwe jaar zijn voor de salarisadministrateur extra druk: kerstpakketten die nog in de vrije ruimte moeite, administratie van oude jaren die weg mag of juist nog even bewaard moeten blijven en de Whk-beschikking die gecontroleerd moet worden. Met deze eindejaarstips valt er niets tussen wal en schip!

De salarisadministrateur moet aan het einde van het jaar alle puntjes op de i zetten om ervoor te zorgen dat hij zich aan de wet- en regelgeving houdt én zijn organisatie er financieel zo gunstig mogelijk voor staat. Een goede voorbereiding is het halve werk: deze eindejaarstips helpen daarbij. Zo klopt de Whk-beschikking voor 2020, klopt de afrekening over de overschrijding van de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) en loopt de organisatie geen loonkostenvoordelen (LKV’s) meer.

Administratieve losse eindjes

Ook de laatste administratieve losse eindjes moeten weggewerkt worden. Zo moeten de jaaropgaven (tool) op tijd verstuurd worden en horen van diverse fiscale regelingen – zoals de studenten- en scholierenregeling en de afdrachtvermindering speur- en ontwikkelingswerk – de juiste beschikkingen of verklaringen in de administratie. Vergeet ook het eventuele wisselen van aangiftetijdvak niet: dat kan alleen maar per 1 januari van het volgende jaar namelijk.

Heeft u een vraag naar aanleiding van de eindejaarstips? Stel deze dan aan de adviseurs van de adviesdesk!

Bijlagen bij dit bericht