Deadline SDE+ subsidie maand opgeschort

4 maart 2016 | Door redactie

Als uw onderneming dit jaar investeert in zonnepanelen, windmolens of andere duurzame energiebronnen, kunt u gebruikmaken van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+). De regeling zou per 1 maart openen, maar de openstelling in het voorjaar is met ongeveer een maand vertraagd. Ook de openstelling in het najaar van 2016 wordt een maand opgeschort.

Speciaal voor ondernemingen en (non-profit) organisaties, met uitzondering van overheidsorganisaties, is er de subsidieregeling SDE+. De regeling is bedoeld om subsidie (tool) aan te vragen voor zogenoemde hernieuwbare energie. Dat is energie die wordt opgewekt uit schone, onuitputtelijke bronnen, zoals aarde, zon en wind. De regeling SDE+ maakt onderscheid tussen verschillende energiebronnen en voor de verschillende categorieën investeringen bestaan verschillende aanvraagrondes verdeeld in vier fases.

Uitstel om meer voorbereidingstijd te verlenen

De openstelling van de regeling is opgeschort nadat een motie was ingediend bij de Tweede Kamer. Minister Kamp van Economische Zaken heeft hierop gereageerd. Om partijen voldoende voorbereidingstijd te geven om projectaanvragen voor de SDE+ te doen is de voorjaarsronde van de SDE+ in 2016 met ongeveer een maand uitgesteld ten opzichte van de eerder aangekondigde data (1 maart en 30 augustus). Voor deze voorjaarsronde is een budget van € 4 miljard beschikbaar. Sinds 1 maart kunt u uw aanvraag al wel in concept klaarzetten, de bijlagen inscannen en vervolgens uploaden in het eLoket. Voor de officiële indiening geldt per fase een nieuwe openstellingsdatum:

2016-03-04 - Aanvraagdatum SDE.PNG