Subsidie voor internationaal juridisch advies

11 oktober 2016 | Door redactie

Uw onderneming kan tot maximaal € 2.500 subsidie krijgen als u juridisch advies wilt inwinnen rondom internationaal zakendoen. U kunt de subsidie ook gebruiken voor internationaal fiscaal advies. Wees er wel snel bij: er worden maximaal 200 kennisvouchers uitgedeeld.

De subsidieregeling is een initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Met de zogenoemde kennisvoucher, die u bij de Rijksdienst voor Ondernemend (RVO.nl) kunt aanvragen, krijgt u subsidie  om een jurist met ervaring op het gebied van internationaal ondernemen naar uw contracten te laten kijken of een buitenlandse vennootschap op te zetten. De voucher is goed voor maximaal 50% van de kosten die  u maakt voor het advies. Bovendien stelt RVO.nl eisen aan de adviseur die u inschakelt: deze moet minimaal vijf jaar ervaring hebben met internationaal zakendoen.

Internationale handelsconflicten in BV Rendement

Een internationaal handelsconflict is een tijdrovende en complexe aangelegenheid. Bovendien is het nog maar de vraag voor welke rechter u uiteindelijk een conflict kunt uitvechten: de Nederlandse rechter, of een rechter in het vestigingsland van de partij waarmee u in onmin bent. Mogelijk biedt het Netherlands Commercial Court (NCC) uitkomst. In het oktobernummer van BV Rendement (verschijningsdatum: 18 oktober) kunnen abonnees van BV Rendement alles lezen over het NCC. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een proefabonnement af.