Vraag ISDE 2017 aan of check uw budget

13 januari 2017 | Door redactie

De aanvraagperiode voor de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is weer geopend. U kunt tot 31 december 2017 om 17:00 uur een aanvraag indienen. In totaal is voor heel 2017 € 70 miljoen beschikbaar voor ISDE. Als uw organisatie in 2017 wil profiteren van deze subsidieregeling, is het verstandig de aanvraag tijdig in te dienen. De subsidieaanvragen worden namelijk op volgorde van binnenkomst verwerkt.

De ISDE-regeling is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken en staat open voor zowel organisaties als particulieren. Uw organisatie kan een subsidieaanvraag indienen (tool) bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), als is voldaan aan de voorwaarden. Zo moet uw organisatie zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (tool). Ook mag het apparaat (de warmtepomp, zonneboiler, biomassaketel of pelletkachel) nog niet zijn gekocht op het moment dat u de subsidie gaat aanvragen. Pas vanaf het moment dat u op de verzendknop heeft gedrukt en een referentienummer van uw subsidieaanvraag heeft, mag u gaan ‘shoppen’. Voor het aanvragen van de subsidie moet uw organisatie beschikken over eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 1.

Controleer uw subsidiebudget

De overheid wil dat gasverwarming de komende jaren afneemt en stimuleert investeren in duurzame warmte. Dat moet een energiebesparing opleveren en leiden tot minder CO2-uitstoot. Met de ISDE krijgen organisaties die zelf duurzame energie willen opwekken financiële ondersteuning. RVO.nl geeft in de afzonderlijk te downloaden apparatenlijsten  voor warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels het bijbehorende subsidiebedrag voor 2017 per specifiek apparaat aan. Er is sinds vorig jaar ook een meerjarige regeling die sluit op 31 december 2020. Maakt u al van deze meerjarige regeling gebruik, controleer dan wel voor 2017 het subsidiebudget, want dat wordt per jaar vastgesteld.