Haal het maximale uit uw thuiswerkdag

21 januari 2016 | Door redactie

Het Nieuwe Werken is een uitkomst voor veel werknemers. Maar thuiswerken vereist wel discipline. Tussendoor een boodschap halen en drukke gezinsleden die ook thuis zijn, kunnen uw productiviteit negatief beïnvloeden. Met een slim plan van aanpak zorgt u dat u productiever bent op uw thuiswerkdag.

 Een thuiswerkdag ziet er anders uit dan een dag op kantoor. Menig werknemer slaapt eerst uit voordat hij in zijn pyjama plaatsneemt achter de computer. Om uw productiviteit te verhogen is het echter verstandiger om tijdens het thuiswerken dezelfde routine te volgen als op een ‘normale’ werkdag. Sta dus op tijd op, spring onder de douche en vergeet vooral niet om te ontbijten voordat u plaatsneemt op uw thuiswerkplek (tool). Op die manier begint u de thuiswerkdag fris en met voldoende energie.

Pauzeren tijdens thuiswerken

Het is onvermijdelijk dat u ergens gedurende de dag afgeleid raakt of u bezighoudt met niet-werkgerelateerde zaken. Om te voorkomen dat dit uw productiviteit beïnvloedt, kunt u het beste een schema maken met taken die u wilt afronden. Zorg ervoor dat u de werkzaamheden die het belangrijkst zijn en om de meeste concentratie vragen als eerste beetpakt. Ook tijdens het thuiswerken is overigens het belangrijk om regelmatig te pauzeren (tool). Als u bang bent dat u vergeet te pauzeren, kunt u van tevoren plannen op welke tijdstippen u het werk even wil onderbreken.