Nieuw in WhatsApp: meer deelnemers en betere privacy

23 juni 2022 | Door redactie

WhatsApp heeft het aantal personen in een groepsgesprek verdubbeld. Waar eerst 256 personen konden deelnemen, is het vanaf nu mogelijk om 512 personen toe te voegen in een groepsgesprek. Ook is het mogelijk om bepaalde onderdelen van het persoonlijk profiel af te schermen voor andere gebruikers.

Het bereik van WhatsApp is groot. Gebruikers van WhatsApp zitten vaak in één of meerdere groepen. Niet alleen privé, maar ook zakelijk. Vooral voor organisaties is het handig om meerdere werknemers in één groep samen te hebben. E-mails worden namelijk niet altijd gelijk gelezen; berichten via WhatsApp vaak wel. Op het laatste moment een wijziging doorgeven, een storing melden of een ander bericht doorgeven: nu WhatsApp de groepslimiet heeft verdubbeld naar 512 gebruikers is een grotere groep in één keer te bereiken. In chatgroepen met een groot aantal deelnemers is een read-only groep aan te raden. Iedereen krijgt dan dezelfde informatie en er is weinig ruis, omdat een reactie niet nodig is.

Betere bescherming van de privacy

In de verschillende chatgroepen is het wenselijk dat niet alle persoonlijke gegevens zichtbaar zijn. Sinds kort is er ook een optie om de profielfoto, laatst-gezien-status en andere informatie te verbergen voor specifieke contactpersonen. Dit is mogelijk met de nieuwe functie ‘Mijn contacten, behalve’. Eerst kon dit alleen door ‘Iedereen’, ‘Mijn Contacten’ of ‘Niemand’ te selecteren om persoonlijke gegevens af te schermen.

Overnemen van de chatgeschiedenis

Alle nieuwe functies zijn beschikbaar in Android en iOS. In een eerdere update van WhatsApp is de limiet op te verzenden bestanden verhoogd van 100MB naar 2GB. Ook het overnemen van de chatgeschiedenis van Android naar iOS is nu trouwens mogelijk. Daarnaast kan er op berichten gereageerd worden met een emoji, wat vooral handig is om snel een reactie te geven.