Volgende ronde: einde WhatsApp op sommige smartphones

30 september 2021 | Door redactie

Werknemers met een ouder model smartphone moeten er rekening mee houden dat WhatsApp binnenkort niet langer ondersteund wordt. Per 1 november 2021 stopt WhatsApp wederom de support voor oudere Android-toestellen en iPhones.

Intern voor het afstemmen van zaken met collega’s, extern voor contact met klanten en geïnteresseerden (tool) voor de zakelijke communicatie maken veel organisaties gebruik van WhatsApp. De nog altijd populairste messengerdienst heeft laten weten dat wederom de ondersteuning op oudere smartphones stopt, en wel per 1 november 2021. iPhones moeten vanaf die datum op besturingssysteem iOS 10 of nieuwer draaien. Dat betekent concreet dat de iPhone 5 (vooralsnog) binnen dit criterium valt, en dat het voor het gebruik van iPhones 4 en 4S per 1 november einde oefening is.

En WhatsApp voor Android?

Android-telefoons moeten vanaf november op OS 4.1 of nieuwer draaien. Daarnaast moet de Android-telefoon in staat zijn om tijdens het verificatieproces sms-berichten of oproepen te ontvangen. Organisaties waarin oude smartphones circuleren, hebben dus nog heel even om over te stappen op nieuwere toestellen als zij WhatsApp (tool) willen blijven gebruiken.

Bijlagen bij dit bericht