Kunnen we bedrijfskleding verplichten?

24 juli 2019

Onze organisatie wil een deel van de werknemers bedrijfskleding laten dragen. Het personeel is hier niet blij mee. Kunnen we de kleding verplichten?

Uw organisatie kan bedrijfskleding verplicht stellen voor werknemers. Dit valt onder het instructierecht van een werkgever. Wel moet u daarbij redelijk en billijk zijn. Met andere woorden: u moet een gerechtvaardigd belang hebben om bedrijfskleding te verplichten. Het kan zijn dat de kleding de zichtbaarheid en herkenbaarheid vergroot en dat dat bijdraagt aan de veiligheid.

Uitstraling

Maar naast bescherming en veiligheid kan ook een professionele uitstraling een reden zijn om bedrijfskleding in te voeren. De rechter zal dit mogelijk zien als een gerechtvaardigd belang. Los van de verplichting is het niet handig als er een negatieve sfeer ontstaat. Het is aan de werkgever om werknemers te enthousiasmeren en uit te leggen waarom hij de bedrijfskleding invoert. Het is belangrijk om bij negatieve geluiden na te gaan waarom werknemers de bedrijfskleding niet zien zitten. Ligt het aan het soort kleding of hebben ze bezwaar tegen het feit dat uw organisatie voorschrijft wat ze op het werk moeten dragen? Benoem de voordelen van bedrijfskleding, zoals niet meer hoeven bedenken wat je aandoet naar je werk, je eigen kleding slijt niet en mogelijk verzorgt uw organisatie ook de reiniging van de kleding. Om te zorgen dat werknemers de kleding ook willen dragen, is het slim om keuzes aan te bieden. Zo kunt u de kleding in verschillende kleuren ter beschikking stellen. Ook moeten er varianten zijn voor koud en warm weer.

Ondernemingsraad

Omdat bedrijfskleding valt onder het instructierecht van de werkgever, heeft de ondernemingsraad (OR) hier geen stem in, al mag de raad altijd ongevraagd adviseren. Het beste is om de OR meteen te betrekken bij de invoering van bedrijfskleding. Dan is de kans groter dat er draagvlak voor is onder de werknemers.