Adviseur over: vakantiebijslag straks verplicht bij stukloon

27 september 2017 | Door redactie

Het stukloon moet per 1 januari 2018 voldoen aan de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML). Dat betekent dat de werkgever ook rekening moet houden met minimaal 8% vakantiebijslag.

De nieuwe regels voor het betalen van stukloon en meerwerkloon gaan per 1 januari 2018 in. Werkgevers moeten dan ook in die gevallen altijd minimaal het wettelijk minimumloon betalen aan werknemers. Hier komt de wettelijke minimumvakantiebijslag van 8% nog bovenop. Voldoet de werkgever niet aan de nieuwe regels van de WML, dan riskeert hij een hoge boete.

Boete niet voldoen aan Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag

Betaalt de werkgever wel netjes het wettelijk minimumloon aan de werknemer, maar houdt hij zich niet aan het wettelijk minimum voor vakantiebijslag, dan voldoet hij toch niet aan de WML. De boete die de werkgever riskeert bij het niet of te weinig betalen van vakantietoeslag loopt op tot € 2.000 per werknemer. De boete voor het te weinig uitkeren van loon, loopt op tot € 10.000 per werknemer.

In deze editie van 'Adviseur over' staat een vraag uit de adviesdesk centraal, waarvan het antwoord is beoordeeld met vijf sterren. Heeft u een vraag over een gerelateerd onderwerp, dan kunt u die stellen aan de adviesdesk.