Vraag frisse ideeën voor invulling oude rookruimte

Per 1 januari 2022 mogen Nederlandse organisaties geen inpandige rookruimtes meer hebben. Dat levert mogelijk gemor op onder rokende werknemers. Een slimme manager gebruikt de voormalige rookruimtes in zijn voordeel en betrekt de werknemers bij de keuze van een nieuwe bestemming voor de ruimte.

13 augustus 2021 | Door redactie

Menig rokende werknemer zal niet blij zijn met de wetswijziging die bepaalt dat alle Nederlandse organisaties dit jaar nog hun rookruimtes moeten opdoeken (artikel). Vanaf volgend jaar mogen er geen inpandige kamers meer zijn waarin werknemers een sigaret, e-sigaret of sjekkie kunnen roken. Managers kunnen eventuele weerstand omzetten in positiviteit door de werknemers te laten bepalen waar de ruimte vanaf 2022 voor wordt gebruikt. Zo kunnen werknemers bijvoorbeeld stemmen tussen een aantal opties die van hogerhand zijn verzonnen, of kunnen zij zelf ideeën aanleveren. Houd er rekening mee dat een grondige schoonmaak- en opknapbeurt van de ruimte waarschijnlijk noodzakelijk is. De facilitaire afdeling kan hierbij van dienst zijn.

Bevorderen van gezondheid werknemers

Een voorwaarde die het management kan stellen aan de nieuwe bestemming, is dat deze de gezondheid van werknemers ten goede moet komen. Opties zijn bijvoorbeeld het plaatsen van een tafeltennistafel of zelfs het ophangen van een hangmat voor een moment van ontspanning en bezinning tussen het werken door.

Cursus stoppen met roken

Managers hoeven het bevorderen van gezondheid niet te beperken tot de nieuwe bestemming van het rookhok. Zo kan een organisatie een verstokte roker een cursus stoppen met roken aanbieden. Dat heeft echter wel wat voeten in de aarde. Een manager mag namelijk niet vragen aan werknemers of zij roken, omdat dit een gezondheidsgegeven is. Een optie is om werknemers erop te wijzen dat zij de hulp van de bedrijfsarts kunnen inroepen als zij willen stoppen met roken. Zijn er werknemers die een cursus stoppen met roken gaan volgen en hierover spreken met collega’s, dan moet een manager oppassen dat er geen scheve gezichten ontstaan bij niet-rokers. Zij kunnen zich bijvoorbeeld benadeeld voelen als rokers de cursus onder werktijd mogen volgen.

Meer informatie over rookvrij werken vindt u in de toolbox Zo maakt u de stap naar rookvrij werken.