Achterban is tevreden over de medezeggenschap!

15 maart 2024 | Door redactie

De medezeggenschap krijgt een pluim van werknemers! Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2022 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en TNO blijkt dat de overgrote meerderheid tevreden is over de vertegenwoordiging van belangen door de ondernemingsraad (OR) of medezeggenschapsraad (MR).

TNO en het CBS deden in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), onderzoek naar onder andere de tevredenheid over de personeelsvertegenwoordigingen in Nederland. Ruim 60.000 werknemers vulden de NEA 2022 vragenlijst in. Hieruit blijkt dat 63,2% tevreden is en 15,3% zeer tevreden over de georganiseerde medezeggenschap. 21,5% heeft aangegeven ontevreden te zijn over de vertegenwoordiging van de belangen door de OR of MR. De redenen voor de tevreden- of ontevredenheid zijn niet onderzocht.

Jongeren zijn meer tevreden over OR dan oudere werknemers

De NEA bracht ook de tevredenheid per geslacht, leeftijd, beroep, opleiding en sector in kaart. Hierin zijn geen heel grote verschillen te zien. Zo zijn er iets meer mannen (23,3%) dan vrouwen (19,5%) ontevreden. In de categorie leeftijd lopen de verschillen iets verder uiteen. Zo is van de groep 15-24 jaar 13,8% ontevreden, in tegenstelling tot de categorie 45-54-jarigen waar 24,2% aangeeft ontevreden te zijn. Qua opleidingsniveau is van zowel de groep HBO-WO als de groep HAVO-MBO 62,4% tevreden. Bij de groep tot en met VBO loopt de tevredenheid op tot 66,2%.

Tevredenheid over OR verschilt iets per sector en beroep

In de sectoren zijn handel (57,8%) en informatie & communicatie (56,2%) het minst tevreden en de sectoren gezondheids- & welzijnszorg (70,9%) en openbaar bestuur (70,3%) het meest tevreden. Die verschillen zijn ook terug te zien in de beroepen. Bij de beroepen die vallen onder zorg en welzijn is 70% tevreden, tegenover 52,3% van de creatieve en taalkundige beroepen.

OR kan ook zelf onderzoek doen naar tevredenheid onder de achterban

De OR kan ook zelf onderzoek doen onder de eigen achterban naar de tevredenheid over het functioneren van de OR binnen de organisatie, bijvoorbeeld via een medewerkerstevredenheidsonderzoek (verdiepingsartikel) of een achterbanraadpleging (checklist). Om het vertrouwen ban de achterban te behouden is het in elk geval zaak dat de OR eventuele klachten over uw OR altijd serieus neemt (verdiepingsartikel).