Hoger salaris in de non-profit sector

13 november 2012 | Door redactie

HR-professionals die in de non-profit sector werken, verdienen méér dan HR-professionals die in de profit sector werken. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek HR Trends 2012-2013. Wel krijgen HR-professionals in de profit sector vaker een bonus en een winstuitkering. Ook hebben HR-professionals in de profit sector vaker de beschikking over een auto van de zaak dan HR-professionals in de non-profit sector.

Voor de meeste HR-functies ligt de beloning hoger in de non-profit sector dan in de profit sector. Een uitzondering is de medewerker personeelszaken. Deze verdient in de profit sector beter dan in de non-profit sector. In de profit sector krijgen wel méér HR-professionals een bonus of een winstuitkering. In profit organisaties krijgt bijna 45% van de HR-professionals een bonus tegenover 8,6% in non-profit organisaties. Bij de winstuitkering is dit 20,3% (profit) tegenover 4,7% (non-profit). Ook zijn er in de profit sector méér HR-professionals die in een auto van de zaak rijden dan in de non-profit sector (32,6% tegenover 4,4%). 

HR-professionals in de profit sector tevreden

Ondanks dat HR-professionals in de non-profit sector beter verdienen dan HR-professionals in de profit sector, zijn HR-professionals in de profit sector wel tevreden over hun salaris. 69,1% van de HR-deskundigen in de profit sector vindt dat hij marktconform wordt beloond tegenover 68,5% in de non-profit sector. Daarnaast zijn HR-professionals in de non-profit sector vaker op zoek naar een andere baan dan HR-professionals in de profit sector (23,1% tegenover 19,3%). Méér over de beloning en waardering van de HR-professional leest u in het novembernummer van HR Rendement dat vandaag bij abonnees op de mat ligt.

Verdeling profit en non-profit bij beloning per functie