Prinsjesdag

Op de derde dinsdag in september is het Prinsjesdag; de officiële opening van het werkjaar van de Tweede en Eerste Kamer. Dit jaar valt Prinsjesdag op 21 september. De koning heeft de Troonrede uitgesproken en de minister van Financiën heeft de Miljoenennota 2022 en Rijksbegroting 2022 aangeboden aan de Tweede Kamer.

Op deze themapagina kunt u terugvinden wat de demissionaire ministerraad heeft aangekondigd in het Belastingplan en de andere onderdelen van de Miljoenennota, en wat die maatregelen in de praktijk betekenen voor uw onderneming.

Ondanks de demissionaire staat van het kabinet was er toch veel belangrijk nieuws te melden op Prinsjesdag 2021.

... en meer. Lees snel verder op deze themapagina over Prinsjesdag.

 

Tools

Verdiepingsartikelen

Wat kunt u allemaal verwachten op Prinsjesdag?

Prinsjesdag 5 minuten | 14-07-2021

Demissionair staatssecretaris Vijlbrief van Financiën heeft de Tweede Kamer een overzicht gestuurd van de wetsvoorstellen die waarschijnlijk...

Infographics

Prinsjesdag

Prinsjesdag Publicatiedatum 21-08-2019

De derde dinsdag in september is het Prinsjesdag. In deze infographic vindt u het programma van Prinsjesdag nu er voor het tweede jaar op rij coronabeperkingen gelden.

E-learning

De geschiedenis van Prinsjesdag
Videocollege
10 minuten
06-09-2020

Vraag en antwoord

Hoe wordt een wetsvoorstel werkelijkheid?
Voordat een nieuwe wet wordt afgekondigd en in werking treedt, moet een uitgebreide procedure worden doorlopen. De reden hiervoor is dat er niet lichtzinnig met wetgeving wordt omgegaan. Een nieuwe wet kan immers ingrijpende gevolgen hebben. Het gaat om de volgende stappen: 1. Voorbereiden... Lees het hele antwoord