Eneco wint prijs voor medezeggenschap

25 november 2022 | Door redactie

Dit jaar gaat de prijs voor de organisatie met het beste overleg in de driehoek medezeggenschap, toezicht en bestuur naar NV Eneco. De Driehoek 3D Trofee werd uitgereikt door de Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG) van de Sociaal Economische Raad (SER).

De driehoek van de Driehoek 3D Trofee staat voor de drie partners: medezeggenschap, toezicht, bestuur. 3D staat voor dialoog, duurzaamheid en diversiteit/inclusiviteit. Eneco NV werd unaniem gekozen tot winnaar. Naast Eneco waren ook Avans Hogeschool en Havenbedrijf Rotterdam N.V. genomineerd.

Overleg tussen medezeggenschap, toezicht, bestuur

Het overleg in die driehoek van medezeggenschap, toezicht en bestuur vindt bij NV Eneco structureel, formeel en informeel plaats in een gemengde context met internationale aandeelhouders. De AMG bestempelde Eneco als een voorbeeld omdat er twee voordrachtscommissarissen zijn en er een speciale stemverhouding is tussen de buitenlandse en Nederlandse commissarissen. Ook betrekt Eneco  zijn werknemers ook op een innovatieve manier, bijvoorbeeld met een netwerk van influencers.

COR Eneco houdt het initiatief

Daarnaast is de centrale ondernemingsraad (COR) van Eneco nauw betrokken bij de duurzame strategie. In 2018 stapte de COR nog naar de Ondernemingskamer. Alle partijen hebben zich vervolgens ingezet om de relaties te herstellen. Dat neemt niet weg dat de COR het initiatief houdt en ook nu confronterende situaties niet uit de weg gaat.

Bijlagen bij dit bericht

Overlegrecht van de OR
E-learning | VideoCollege 17 minuten