Opleiding en ontwikkeling

Voor de inzetbaarheid en productiviteit van werknemers is het belangrijk dat zij zich binnen hun organisatie kunnen blijven ontwikkelen. Het is aan werkgevers om hen daarin ruimte te geven en eventueel een opleiding of cursus aan te bieden. Bij de opleiding en ontwikkeling van werknemers komt echter een hoop kijken. 

Elke werknemer ontwikkelt zich anders

Om de opleiding en ontwikkeling van werknemers juist te faciliteren is maatwerk nodig. De werkgever moet er rekening mee houden dat elke werknemer zijn eigen niveau, leerstijl en leerdoelen heeft. Bovendien zijn er verschillende manieren om werknemers op te leiden. Dit kan bijvoorbeeld via een incompany training, een externe opleiding of cursus of via informeel leren op de werkvloer. Het is belangrijk om afspraken over de opleiding en ontwikkeling van de werknemer vast te leggen, bijvoorbeeld in een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Dit plan beschrijft hoe een werknemer zich wil ontwikkelen binnen de organisatie en is geschikt voor elke werknemer, niet alleen hoogopgeleide werknemers. 

 

Tools

E-learning

Het auteursrecht op apps
Videocollege
9 minuten
Publicatiedatum: 15-11-2017
Personeelsplan schrijven
Videocollege
18 minuten
Publicatiedatum: 26-02-2014

Vraag en antwoord

Hoe maakt u SMART-doelstellingen van redenen om te sponsoren ?
SMART staat voor: Specifiek; is de doelstelling eenduidig? Meetbaar; onder welke (meetbare/observeerbare) voorwaarden of vorm is het doel bereikt? Aanvaardbaar; is deze acceptabel genoeg voor de doelgroep en/of management? Realistisch; is de doelstelling haalbaar? Tijdgebonden;... Lees het hele antwoord