Mei: hoog tijd voor de vakantiebijslag

18 mei 2017 Door redactie

De uitbetaling van de salarissen van mei zit eraan te komen en dat betekent dat veel werknemers met smart zitten te wachten op hun vakantiebijslag. Wat zijn de regels voor de uitbetaling van deze beloning ook alweer?

In veel organisaties wordt de vakantiebijslag (tool) in mei of in juni uitbetaald. Dat hoeft echter niet per se. In de wet staat namelijk de vakantiebijslag in principe in juni uitbetaald moet worden, maar dat werkgevers en werknemers ook mogen afspreken dat dit op een ander tijdstip gebeurt. De enige eis is dat uw organisatie de vakantiebijslag minstens één keer per jaar uitbetaalt.

Tabel bijzondere beloningen verplicht

Bij de uitbetaling van de vakantiebijslag moet de tabel bijzondere beloningen (tool) toegepast worden. Betaalt een werkgever vakantiebijslag uit die loon uit vroegere dienstbetrekking is, dan geldt daar een aparte tabel (tool) voor. Tot 1 januari 2016 mochten bijzondere beloningen ook toegevoegd worden aan het reguliere tijdvakloon. Werknemers moesten daardoor echter regelmatig bijbetalen in hun aangifte inkomstenbelasting. Het toepassen van deze zogenoemde voordeelregel is daarom niet langer toegestaan.

Soms geen bijslag betalen

In de kleine lettertjes van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag staat dat uw organisatie niet altijd vakantiebijslag hoeft te betalen. Voor veelverdieners geldt namelijk een uitzondering.  

Bijlagen bij dit bericht

Proefabonnement Salaris Rendement

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Vakantiebijslag?

Jan Timmers

Adviseur financiële administratie en fiscale zaken

Finovion
Adviseur is nu beschikbaar