Dit kabinet maakt geen pensioenwetten meer

6 april 2016 | Door redactie

Deze kabinetsperiode zullen er geen grote veranderingen meer doorgevoerd worden in de pensioenwetgeving. Dat heeft staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laten weten.

De staatssecretaris zei dit tijdens een debat in de Tweede Kamer over de toekomst van het pensioenstelsel. De afgelopen tijd is er veel aandacht geweest voor pensioen. De dekkingsgraad (tool) is gekelderd en de pensioenfondsen moeten mogelijk gaan korten. Hoewel staatssecretaris Klijnsma al enige tijd bezig is met plannen om het pensioenstelsel toekomstbestendiger te maken, heeft ze aangegeven dat het onmogelijk is om in deze kabinetsperiode nog een heel nieuw stelsel door de Tweede en Eerste Kamer te loodsen. De huidige kabinetsperiode duurt nog tot 15 maart 2017. 

Voor- en nadelen nog voor de zomer bij de Kamer

De staatssecretaris zal wel de voor- en nadelen van verschillende nieuwe varianten van het pensioenstelsel in kaart brengen en op die manier het voorwerk doen voor haar opvolger. De resultaten van deze inventarisatie worden nog voor de zomer aan de Tweede Kamer gepresenteerd. De Kamer wil vooral dat het nieuwe stelsel ruimte biedt voor individuele wensen van werknemers en voor pensioenopbouw voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers).