55% van de office managers verwacht chaos bij ontslag

Meer dan de helft van de office managers denkt dat het een puinhoop wordt als ze ontslag nemen. Hun takenpakket is zo veelomvattend dat ze precies het reilen en zeilen van de organisatie kennen en op de hoogte zijn van wat er op de afdelingen speelt.

21 november 2019 | Door redactie

Opleidingsinstituut Schoevers  deed onderzoek naar de ambities van ondersteunend kantoorpersoneel. Opvallend is dat veel van de ondervraagde office managers, secretaresses en PA’s het idee hebben dat de hele organisatie als een kaartenhuis instort mochten ze hun ontslagbrief inleveren. Met 55% voelen office managers zich het meest onmisbaar. Maar met 35% zijn secretaresses en PA’s ook ruim vertegenwoordigd in de opvatting dat het een janboel wordt als ze besluiten te vertrekken. Logischerwijs is Schoevers blij met deze uitkomsten. Het mes snijdt aan twee kanten: de ondersteunende professionals voelen een grote verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie waar ze werken. Ze zullen deze dan ook niet snel in de kou laten staan.

Loyale werknemers niet en gespeend van ambitie

De ondervraagde groep werknemers is zeer trouw. Bijna een kwart van het ondersteunend personeel wil het liefst bij zijn huidige werkgever blijven. Maar liefst driekwart hiervan ziet zichzelf ook de komende vijf jaar nog in dezelfde functie als hij nu bekleedt. Maar ze vinden zichzelf niet gespeend van ambities. Het gemiddelde rapportcijfer voor ambitie is een 7,9 en bijna de helft van de ondervraagden geeft zichzelf een 9. Het is dus goed voor werkgevers te bedenken hoe ze aan deze ambities tegemoet kunnen komen.

Bijlagen bij dit bericht