De verwachte tarieven loonheffingen voor 2022

Gisteren zijn op Prinsjesdag de plannen voor het komende kalenderjaar gepresenteerd en die bevatten al heel wat tarieven die gaan gelden vanaf 2022. Welke bedragen en percentages voor de loonheffingen zijn al – onder voorbehoud – bekendgemaakt?

22 september 2021 | Door redactie

Elk jaar worden op Prinsjesdag – naast het Belastingplan, de Miljoenennota, de Macro Economische Verkenning van het Centraal Planbureau (CPB) en de Overige fiscale maatregelen – de begrotingen voor de diverse ministeries voor het komende kalenderjaar gepresenteerd. 

Prinsjesdagstukken bevat verschillende tarieven

In het Belastingplan 2022 en de begrotingen staan al heel wat tarieven voor de loonheffingen voor 2022. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de tarieven voor de loonbelasting/premie volksverzekeringen (die een voorheffing is op de inkomstenbelasting en dus dezelfde percentages en schijflengtes hanteert). Maar ook de ontwikkelingen in de heffingskortingen en de percentages die gelden voor de premies werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (ZVW) zijn op Prinsjesdag bekend gemaakt. 

Tarieven 2022 nog onder voorbehoud

De Prinsjesdagstukken zijn nog niet door de Tweede en Eerste Kamer afgehamerd. Daarom kunnen er nog veranderingen in de tarieven optreden voor ze per 2022 van kracht worden. Hieronder staan de Prinsjesdagberichten met alle voorlopige tarieven voor de loonheffingen op een rij: