Pesten op het werk

Respectloze grappen of opmerkingen waarbij het respect voor slachtoffer volledig ontbreekt, vallen onder pesten. Daarbij voelt het slachtoffer zich bedreigd en in zijn veiligheid aangetast. Beoordelen of er sprake is van pesten is lastig. De ene situatie, context of grap wordt door een slachtoffer als een onschuldige grap beleefd. Een ander kan dit ervaren als venijnig pesten.

Gevolgen voor werknemer en bedrijf

De gevolgen van pesten kunnen verstrekkend zijn. Een werknemer kan vrijwel direct last krijgen van psychosomatische klachten als hoofdpijn, buikpijn en slapeloosheid. Uiteindelijk kan langdurig en systematisch pesten leiden tot posttraumatisch stresssyndroom en arbeidsongeschiktheid. Door pesten kan een werknemer ook in de WIA terechtkomen.
Ook voor een organisatie heeft pesten negatieve gevolgen. Naast het uitvallen van een werknemer leidt pesten tot een slechte werksfeer. Daardoor daalt de productiviteit en stijgt het ziekteverzuim. Werknemers zullen sneller geneigd zijn op zoek te gaan naar een nieuwe baan en hierdoor stijgt het verloop in de onderneming. Al deze nadelige effecten tonen aan dat een goed beleid tegen psychosociale arbeidsbelasting onmisbaar is.

 

Tools