OR Apollo Vredestein tóch akkoord met reorganisatie

De ondernemingsraad (OR) van bandenfabrikant Apollo Vredestein in Enschede heeft toch ingestemd met een reorganisatie. Er gaan 528 banen verloren. De OR was eerder fel tegen een reorganisatie die oorspronkelijk 750 van de 1.200 banen zou kosten. Het alternatief was echter een mogelijk faillissement.

15 juli 2020 | Door redactie

De OR besloot uiteindelijk toch in te stemmen met de reorganisatie omdat het alternatief er nóg minder rooskleurig uitzag. OR-voorzitter Dennis van de Logt liet aan De Stentor weten bang te zijn dat het moederbedrijf de fabriek in Enschede failliet zou laten gaan. Een lening van € 40 tot € 60 miljoen voor een sociaal plan zou dan niet nodig zijn. Het terugkopen van het merk Vredestein voor € 20 of € 25 miljoen van de curator en de hele productie overbrengen naar Hongarije, zou dan volstaan. Bij dit scenario zouden alle werknemers zonder enige vergoeding op straat gestaan hebben. 

OR koos belang organisatie en meerderheid werknemers

De OR koos uiteindelijk voor de optie die het beste was voor de organisatie als geheel en het merendeel van de 1.200 werknemers. Hoewel de 15 OR-leden het niet unaniem met elkaar eens waren, gaf een stemronde met een meerderheid voor de reorganisatie uiteindelijk de doorslag. Daarop ontving de OR stevige kritiek vanuit de achterban. De OR volgde echter het advies van de adviseur van bureau Berenschot op. Die adviseerde dit laatste bod aan te nemen, omdat de kans klein was dat een eventuele procedure bij de Ondernemingskamer succesvol zou zijn voor de OR. 

Werknemers krijgen nu een hogere ontslagvergoeding

Bovendien kunnen werknemers die al tientallen jaren in dienst zijn, rekenen op een vergoeding van € 100.000 tot € 140.000. Dit komt door de toepassing van de kantonrechtersformule. Deze rekenmethode om ontslagvergoedingen te bepalen, kan tot drie keer  hogere vergoedingen leiden dan de huidige transitievergoeding. Daarnaast kunnen 125 tot 150 werknemers gebruikmaken van een goede regeling voor vroegpensioen.    

Reorganisatie zware dobber voor zowel OR als directie

De voorgenomen reorganisatie was tot nu toe een zware dobber, zowel voor de directie als voor de OR. Eerder reageerden vakbonden en de OR geschokt op de aankondiging van een reorganisatie met een massaontslag van 750 banen tot gevolg. De OR liet vervolgens onderzoeken of de cijfers die de directie presenteerde klopten. De OR presenteerde later een alternatief plan aan de directie, maar die wees het plan af. Daarop zegde de OR het vertrouwen in de directie op. Inmiddels heeft de OR toch ingestemd met een reorganisatie. Hierbij gaan 528 van de 1.200 banen verloren.