Contact met de Belastingdienst

Ondernemers krijgen met allerlei fiscale regels te maken. Die zijn niet voor elke onderneming even duidelijk. Het is dan handig om opheldering te vragen. Dat kan indirect, via de informatie op de site van de Belastingdienst of direct. Bij algemene vragen kan dat via de BelastingTelefoon of via Twitter. Spelen er complexere zaken, dan is het mogelijk om een afspraak te maken met een medewerker van het belastingkantoor bij u in de buurt. 
Soms komt de Belastingdienst bij uw onderneming over de vloer. Inspecteurs van de Belastingdienst voeren controles uit van de afgedragen belastingen en kunnen een naheffings- of navorderingsaanslag opleggen. Daar kunt u dan schriftelijk bezwaar tegen aantekenen. Dat geldt ook als u het niet eens bent met een beschikking van de Belastingdienst over een bepaalde fiscale situatie.

 

Tools

Vraag en antwoord

Is een werkonderbreking nodig voor de 30%-regeling?
Een beschikking voor toepassing van de 30%-regeling voor een ingekomen werknemer wordt in principe altijd afgegeven voor de duur van vijf jaar. Als een werknemer gedurende de looptijd overstapt naar een nieuwe werkgever, kan onder voorwaarden de 30%-regeling blijven gelden. Nieuw verzoek... Lees het hele antwoord