Vakgebied Belastingen

Voor iedereen die op zoek is naar de toepassing van fiscale wet- en regelgeving biedt Rendement.nl een schat aan informatie. Hier vindt u niet alleen helder geschreven nieuws en signaleringen, maar ook belastingbesparende adviezen en praktische modeldocumenten.

Uitgelicht door redactie

 • Verguisd dividendplan wordt nu belastingmeevaller bedrijfsleven

  Dat het plan om de dividendbelasting af te schaffen in de prullenbak verdwijnt is een opsteker voor het Nederlandse bedrijfsleven. Het geld dat het kabinet nu in de knip houdt gaat namelijk linea recta naar voordeeltjes voor ondernemingen. Vooral de verdere verlaging van de tarieven in de vennootschapsbelasting springt in het oog.

 • Afschaffing dividendbelasting gaat toch niet door

  Het kabinet ziet toch af van het plan om de dividendbelasting te schrappen. Na een vrij korte 'heroverweging' heeft premier Rutte nu bekendgemaakt dat de hele afschaffing niet doorgaat. De € 1,9 miljard die daarmee vrijkomt wordt gebruikt om het bedrijfsleven meer lucht te geven en om het vestigingsklimaat te verbeteren.

Laatste nieuws

Vraag & antwoorden in vakgebied Belastingen

Vragen gesteld door uw vakgenoten, beantwoord door een ervaren adviseur.

Tools in vakgebied Belastingen

Direct aanpasbare modelbrieven en -contracten, checklists en rekensjablonen mét uitleginstructie.

E-learning in vakgebied Belastingen

Korte, heldere, e-learningcursussen, inclusief professioneel certificaat en handig naslagwerk.

 • Heffingen voor ondernemers
  • E-Learning
  • Videocollege 21 minuten

  U moet heffingen aan de overheid betalen voor geleverde diensten. Voor iedere ondernemer is het van belang te weten hoe dat heffingssysteem werkt. Deze training geeft een bondig en functioneel...

 • De geschiedenis van Prinsjesdag
  • E-Learning
  • Videocollege 10 minuten

  Op Prinsjesdag leest de koning de Troonrede voor en wordt de begroting voor het komende jaar ingediend. Jaarlijks een spannend moment voor alle organisaties in Nederland. Maar hoe is...