Werving en selectie

Een organisatie wil zo goed mogelijk renderen. Hier heeft zij kwalitatief goede werknemers voor nodig. Of ze deze in huis heeft, is afhankelijk van haar instroombeleid. Dit is het beleid dat de organisatie hanteert bij werving, selectie en aanname van nieuwe werknemers. Door bij de instroom strak te letten op kwaliteit, verhoogt de werkgever het niveau van zijn werknemers. Dit garandeert echter niet dat de hij de juiste aanstelling doet. De werkgever heeft immers niet de garantie dat een kwalitatief goede kandidaat ook bij hem goed functioneert en dat de kandidaat voor een langere periode aan de organisatie verbonden blijft.

Aanstelling beklinken met een arbeidsovereenkomst

Het is belangrijk dat de werkgever een werknemer vindt die gemotiveerd is voor de functie (hij wil) en in staat is deze op de juiste wijze uit te voeren (hij kan). Hiervoor moet de werkgever goed weten en communiceren wat voor persoon hij zoekt en wat de functie inhoudt. Of sollicitanten kunnen en willen, tonen zij aan in hun sollicitatiebrief en cv waarna zij de werkgever tijdens een sollicitatiegesprek verder kunnen overtuigen. Als de organisatie nog meer zekerheid wil, wordt de werknemer in een assessment getest. Voldoet de werknemer, dan kan de werkgever de aanstelling beklinken met een ondertekende arbeidsovereenkomst.

 

Vraag en antwoord

Welke informatie bevat het register van verwerkingsactiviteiten?
Het register van verwerkingsactiviteiten – ook wel het verwerkingsregister genoemd – bevat informatie over de persoonsgegevens die u verwerkt. U mag zelf weten hoe u het register opstelt. Volgens de AVG bent u als verwerkingsverantwoordelijke wel verplicht om de volgende gegevens... Lees het hele antwoord